Лидерът в италианската Серия А Интер стигна до много трудна победа над гостуващия Верона с  минималното 1:0 в двубой от 33-ия кръг на италианската Серия А. Единственото попадение отбеляза Матео Дармиан в 76-ата минута.

С този успех „нерадзурите“ вече имат 79 точки, като водят с 13 пред градския съперник Милан, който е втори, но и с мач по-малко. До края на шампионата остават пет кръга. Интер пък няма поражение във вече 17 поредни срещи в шампионата.

Още в третата минута Ромелу Лукаку намери ЛаутароМартинес с глава, а аржентинският нападател изпревари футболист на гостите и се озова сам срещу вратаря Марко Силвестри, но направи не успя да го прехвърли. Оказа се, че Лаутаро си е помогнал и с ръка и бе отсъдено нарушение.

Три минути по-късно Дарко Лазович можеше да открие резултата след удар в наказателното поле, но на Самир Ханданович не му се наложи да се намесва, тъй като шутът бе твърде неточен.

В 18-ата минута Ашраф Хакими застраши вратата на Верона, но неуспешно.

В 24-ата минута гостите бяха много близо до попадение. Даниел Беса получи топката в наказателното поле на Интер и стреля от близко разстояние, но от малък ъгъл не успя да преодолее Ханданович. Веднага след това топката попадна във Федерико Дамарко, който пък обаче не успя да направи точна добавка от отлична позиция.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

Следващата по-опасна ситтуация дойде чак в 64-ата минута, когато „нерадзурите“ можеха да открият. Лаутаро Мартинес направи отличен индивидуален пробив, доближи се до вратата на Силвестри, който обаче спаси с крак изстрела на аржентинеца.

В 69-ата минута много малко не стигна на Ашраф Хакими да отбележи много красиво попадение от фаул. Мароканският халф-бек стреля от солидна дистанция, но въпреки това насочи топката почти перфектно. Силвестри не реагира, но за негов късмет топката се отби от левия му страничен стълб, почти до сглобката. Секунди по-късно пък имаше напрежение пред вратата на Ханданович, но до голов удар не се стигна.

В 75-ата минута пък Верона имаше нов шанс за гол. След центриране от корнер и разбъркване пред вратата на Ханданович футболист на Верона обаче стреля неточно.

Минута по-късно обаче резервата Матео Дармиан получи пас от Хакими и се възползва по най-добрия начин от свободното пространство, оставено му от отбраната на Верона. С удар по земя от близка дистанция Дармиан изпрати топката във вратата и откри резултата, давайки аванс на Интер.

В 83-ата минута Ханданович трябваше да вади топката от вратата си, но реферът Розарио Абисо отмени попадението заради нарушение в атака на Давиде Фараони срещу словенския страж на домакините.

До края на сблъсъка Интер удържа минималната си преднина и спечели нови ценни три точки и се доближи с още една крачка към титлата в Серия А.