Наставникът на италианския шампион Интер Симоне Индзаги излезе с любопитен коментар след победата с 4:0 над Каляри в неделя вечер. Според бившия треньор на Лацио при идването си на „Джузепе Меаца“ клуба през лятото играчите са го помолили да залага на по-офанзивен стил на игра в сравнение с периода под ръководството на Антонио Конте.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„Вдигнахме пресата, което беше желание и на самите футболисти. Отне ни известно време, докато намерим необходимия баланс. Понякога дори централен защитник и бек се включват едновременно в атака. Когато пристигнах в Интер, вече беше ясно, че Ашраф Хакими си тръгва. Загубихме също Лукаку и Ериксен, затова трябваше да променя нещо. Клубът ме подкрепи, за да намерим точните изпълнители. Момчетата знаят, че няма как всички да играят едновременно и се държат изключително професионално“, заяви Индзаги.

„Срещу Каляри се справихме наистина добре. Исках да сме пределно концентрирани, защото видях доста от грандовете в Европа да страдат този уикенд. Когато правя рокади в състава, получилите шанс да стартират винаги се включват силно. Алексис Санчес се подобрява с всеки изминал ден, Корея игра на ниво преди да се контузи. Много съм доволен от Лаутаро Мартинес, въпреки че пропусна дузпа. От бялата точка не бъркат само тези, които се страхуват да стрелят. Казвам го от позицията на човек, който е пропуснал няколко дузпи в кариерата си“, отбеляза специалистът.

„Водим в Серия А и се класирахме за елиминациите в Шампионската лига за първи път от 11 години. Трудно можем да искаме нещо повече. Играем добре от самото начало на сезона. Няма да е лесно да запазим първото място. Самите ние изоставахме на 7 или 8 точки от върха преди месец“, коментира още Индзаги.