Болоня победи с минималното 1:0 Лацио в мач от 11-ия кръг на Серия А. Така „рособлу“ се изкачи на 6-о място във временната таблица с 18 точки, доближавайки се само на една до четвъртата позиция. „Бианкочелестите“ са с 16 пункта след слабия си старт.

Римският тим имаше шанс да излезе напред в резултата след едва 5 минути игра, когато Тати Кастеянос нанесе удар с глава след хубаво центриране, но нацели лявата греда.

Десетина минути по-късно отново Кастеянос засече центриране, но от корнер и прати кълбото право в ръцете на Лукаш Скорупски.

Две минути след това късметът за трети път покри Болония, след като Луис Алберто стреля директно от ъглов удар и топката срещна за втори път страничния стълб на вратата, пазена от Скорупски.

До края на първата част не се стигна до повече интересни ситуации, но преимуществото бе на страната на хората на Маурицио Сари.

Второто полувреме започна по мечтан начин за домакините, които само няколко секунди след началото му стигнаха до попадение. След хубава атака Джошуа Зиркзе намери непокрития Люис Фъргюсън, който стреля в долния ляв ъгъл на Иван Проведел и се разписа за 1:0.

Лацио направи няколко опита за атаки, от които да стигне до изравнително попадение, но възпитаниците на „орлите“ от италианската столица Рим и не успяха да нанесат нито един точен удар за близо 45-те минути, в които имаха време да търсят поне равен резултат.