След като се провали да спечели титлата в Испания и Купата на краля, Барселона ще се опита да спаси сезона си чрез Шампионската лига. Тази вечер Лионел Меси и компания приемат Наполи в 1/8-финален реванш с яснота идея, че нямат право на грешка. Първият мач в Италия на 25 февруари завърши 1:1, а Наполи беше по-добрият отбор и показа, че има доста на брой силни страни.

За последно каталунците не спечелиха трофей през сезон 2013/14. Отборът играе на приливи и отливи, а прекалената  зависимост от капитана Меси си оказа влияние след подновяването на Ла Лига това лято. Капитанът не бе в добра форма в края на първенството, но имаше време да презареди батериите за най-важната част от кампанията.

Наполи завърши на седмо място в Серия "А" и през целия сезон показа колебания далеч от вкъщи. Въпреки това, под ръководството на Дженаро Гатузо неаполитанците отбелязват израстване, което гарнираха със спечелената Купа на Италия, надвивайки Ювентус след дузпи.

Меси ще е основният коз на домакините, но той ще има нужда от подкрепление в лицето на Луис Суарес и Антоан Гризман. Световният шампион вкара гола за "блаугранас" в Неапол, но има вероятност да остане на пейката за сметка на 17-годишния Ансу Фати, който се превърна в най-младия голмайстор в историята на турнира. Гризман от своя страна не е убедителен в първия си сезон с екипа на Барселона. 

Проблем за домакините ще е липсата на Серхио Бускетс и Артуро Видал в средата на терена. Продаденият на Ювентус Артур пък отказа да остане до края на сезона и да помогне в най-комерсиалния европейски клубен турнир. Това ограничава избора на Кике Сетиен и почти сигурно тримата в центъра ще са Иван Ракитич, Сержи Роберто и възстановения от контузия Френки Де Йонг.

От 2013-а насам Барса няма поражение у дома в 25 поредни двубоя. На "Камп Ноу" отборът е губил само два пъти от италиански съперници от общо 26 мача. "Лос кулес" са на 1/8-финалите в ШЛ за 16-и пореден път.

Наполи само един път е отстранявал испански опонент в евротурнирите (Валенсия за Купата на УЕФА през сезон 1992/93 - б.а.). Италианците нямат победа в последните си 7 гостувания в Испания, а в 5 поредни случая отпадат от евротурнирите след равенство вкъщи в първия мач.

Първият съдийски сигнал ще бъде даден в 22:00 часа българско време.