Старши треньорът на Интер Жозе Моуриньо отвърна на нападките на Клаудио Раниери, и го обяви за "загубеняк", след като наставникът на Рома заяви по-рано днес, че португалецът е "бомба със закъснител".

„Не се отнасям с играчите си като с деца. Не е моя вината, че за Раниери в Челси се говори като за загубеняк,” коментира Моуриньо. „Не знам как днес в лагера на Рома се говори за мотивация, след като по време на финала за Купата трябваше да има поне четирима техни играчи изгонени – Мексес, Тоти, Тадей, Бурдисо направиха всичко по силите си да бъдат изгонени.”

„Мотивацията се постига с ежедневна работа, тренировка след тренировка. Със сигурност не с гледане на филм преди финала. Играчите са професионалисти, не може да ги гледаш като деца,” продължи чепатият португалец. „Ние предпочитаме да работим на терена, и разучихме много добре слабите страни на Рома. Ако преди мача пусна на моите футболисти „Гладиатор”, те ще ми се смеят, или ще повикат лекар да ме прегледа, да не съм болен.”

Специалния коментира темата, след като в италианските медии се появиха публикации, че Раниери е мотивирал своите момчета именно с историческия филм.

„Преди финала аз изгледах шест мача на Рома, търсейки техните слабости. Разбира се, че щеше да ми е по-лесно да им пусна мач, но явно Раниери е забравил, че играчите му са шампиони, а не деца,” добави Моуриньо.

„Никога не съм твърдял, че съм феномен, но със сигурност не е моя вината, че през 2004 година, когато пристигнах в Челси, и попитах защо Раниери е бил заменен, ми отговориха, че там всички искат да печелят, а той не може да им помогне в тази цел,” завърши Жозе Моуриньо.