Старши треньорът на Рома Клаудио Раниери обяви психологическите игрички на своя колега от Интер Жозе Моуриньо за „бомби със закъснител”. Според него е „твърде лесно да създадеш психо-натиск”. Това дойде вследствие на изявленията на Моуриньо, че Рома може да стимулира финансово Сиена, за да се хвърли срещу Интер в последния кръг. Двата състава са разделени от две точки, и за да стане Рома шампион, се нуждае от загуба на лидера в момента Интер.

„Не харесвам неговия стил футбол. Аз съм различен, ценя уважението, и затова уважавам другите,” заяви Раниери. „Много е лесно да мотивираш, като предаваш на футболистите си психика на заложници, така се да се чувстват атакувани отвсякъде.”

„Спортът е много важна част от италианското общество. Подобно поведение обаче е бомба със закъснител. Аз съм спортна натура, и обичам футбола,” допълни наставникът.

„Дали Моуриньо е феномен?! Медиите му дават този облик. Според мен той просто е един добър треньор, нищо повече,” продължи Раниери.

Относно битката за титлата, той обясни: „Трябва да продължим да мечтаем заедно с феновете си. По принцип, във футбола печели този, които има повече пари. След 10-15 години с Масимо Морати, Интер вече е похарчил достатъчно за славата. Рома печели по друг начин, като се старае винаги да е в челото на класирането. Ние правим най-доброто, според възможностите си, и това е важното.”