Доскорошният лидер в Серия А – Интер спечели голеадата със Сасуоло с 4:3 като гост в мач от осмия кръг на Калчото. По този начин „нерадзурите“ остават плътно зад шампионите Ювентус, които са с точка повече.

Началото на головия ураган започна още във втората минута, когато Лаутаро Мартинес получи пас и без да се колебае изстреля неспасяем удар в долния десен ъгъл на Консили за 0:1.

Отново аржентинецът бе главно действащо лице при следващото опасно положение за гостите. В 13-ата минута той дриблира през няколко души, след което отправи удар, който обаче мина покрай лявата греда.

Само 3 минути след това гостите бяха наказани. Доменико Берарди завърши самостоятелна акция в наказателното поле, пращайки топката в долния ляв ъгъл на Ханданович.

Това не смути Интер, защото Мартинес отново изведе отбора от Милано напред в резултата. В 27-ата минута гаучото бе изведен чудесно един на един срещу вратаря и отбеляза. Попадението му обаче бе отменено от ВАР заради нарушение в изграждането на атаката.

В 33-ата минута отборът на Сасуоло също остана разочарован от съдиите заради отменен гол, тъй като Франческо Капуто е бил в положение на засада в момента на получаване на топката.

5 минути след това 18-кратните шампиони на Италия излязоха напред в резултата за втори път в мача. Стефан де Фрай подаде топката на новото попълнение – Ромелу Лукаку, който показа завидно хладнокръвие и покоси вратата на Консили в долния ляв ъгъл за 1:2.

В 42-ата минута Марсело Брозович можеше да гарантира спокойно оттегляне на отбора си на почивката, но свободният му удар от границите на наказателното поле премина на сантиметри от десния страничен стълб.

Все пак това се случи в края на частта, след като Марлон задържа противников играч в наказателното поле и арбитърът Пиеро Джакомели посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби Лукаку, който разтегна максимално Консили, но топката въпреки това влезе в долния десен ъгъл и „синьочерните“ се прибраха на почивката с комфортна преднина от 1:3.

10 минути след старта на втората част Лаутаро Мартинес напомни за себе си, минавайки през двама съперници преди да стреля по посока на вратата, но този път вратарят бе на висота.

В 70-ата минута Сасуоло отново сбърка фатално в наказателното си поле. Мерт Мюлдур закачи краката на противников играч и съдията отсъди втора дузпа за Интер. Този път Лаутаро Мартинес пое отговорността и не сбърка. Направи засилка, миг преди изпълнението се спря, а Консили се хвърли в левия ъгъл, което улесни задачата на аржентинеца, който прати коженото кълбо в десния – 1:4.

Домакините обаче не бяха казали последната си дума. Само 3 минути след четвъртия гол на интеристите, Сасуоло отговори. Филип Джуричич пое топката на границите на наказателното поле и без да се замисля простреля Ханданович в долния десен ъгъл, връщайки едно попадение – 2:4.

Това обаче не бе краят. Представителите на регион Емилия-Романя хвърлиха в шок носителите на требъл от 2010 година. Жереми Бога нахлу в наказателното поле след самостоятелна акция и разпечата Ханданович в долния десен ъгъл на вратата за 3:4.

Въпреки петте добавени минути към редовното време, гостите съумяха да укротят устрема на Сасуоло и удържаха крайната победа.