Прекрасната серия от мачове без загуба във вътрешния шампионат за Атлетико Мадрид намери своя край, макар и малко неочаквано. "Дюшекчиите" стъпиха накриво на "Висенте Калдерон" срещу Виляреал. 

"Жълтата подводница" торпилира надеждите на домакините с късен гол на Роберто Сориано и завърза битката за квотите в Шампионската лига. Тя ще е интересна до самия край на шампионата на 21 май. 

Така домакините допуснаха първа загуба в Примера дивисион след девет мача с победи и равенства. За последно те паднаха именно на своя стадион от Барселона с 1:2, но това беше в края на февруари. 

Мачът започна с натиск на Атлетико, като в началните минути Анхел Кореа и Саул Нигес пропуснаха невероятни положения за гол. Надмощието на мадридчани продължи до края на полувремето, но гол така и не падаше. 

В 32-та минута вратарят Андрес Фернандес направи две страхотни спасявания след удари на Антоан Гризман и Николас Гайтан и така успя да запази статуквото. А то не се наруши и до почивката. 

Домакините продължиха да са по-активни и след подновяването на играта, но отново Фернандес беше непреодолимата крепост за момчетата на Диего Симеоне. Той отрази пореден опасен удар на Гайтан в 54-та минута. 

В 72-та пък и Фернандо Торес не можа да се разпише, като ударът му мина на сантиметри встрани от вратата. Така се стигна до късната развръзка, която беше в полза на гостите от Виляреал. 

Седрик Бакамбу влезе на терена четвърт час преди края и веднага раздвижи играта на гостите в предни позиции. Той направи един пропуск в 80-та минута, но две по-късно се реабилитира с невероятен пробив, след който сервира топката на Роберто Сориано във вратарското поле и той от там не можеше да сбърка - 1:0. 

До края "дюшекчиите" така и не успяха да намерят отговор на това попадение и трябваше да се примирят със загубата. Така след този развой те остават трети с 68 точки, с три повече от преследвача Севиля, но и с мач повече. Виляреал пък е пети с 60 точки и още таи малки надежди за място в Шампионската лига.