Реконструкцията на новия стадион на Атлетико Мадрид "Уанда Метрополитано" върви по план и Атлетико би трябвало да изиграе първата си среща в Ла Лига още през септември. Тогава "рохибланкос" ще се преместят и ще заменят знаменития "Висенте Калдерон".

"Дюшекчиите" ще напуснат областта около река Манзанарес в южен Мадрид, за да отидат в североизточната част на испанската столица. Реконструкцията на стадиона е благодарение на китайския консорциум "Далиен Уанда Груп" и съответно името на арената ще съдържа името на групата. Също така в името на стадиона има и препратка към историята на отбора, тъй така се казва първият дом за бившия клуб на Любослав Пенев. "Рохибланкос" домакинства на него до 1966 година, след което се мести на "Висенте Калдерон".

Новият стадион ще бъде с капацитет от 68 000 човека, което е с 14 хиляди повече от "Калдерон". Също така ще бъде първият, който ще бъде с изцяло LED осветление. Стадионът трябва да е готов в края на месец юни, но ръководството на мадридчани са входирали иск към футболната федерация на Испания първите два кръга за Диего Симеоне и възпитаниците му през сезон 2017/2018 да бъдат като гост.