Виляреал сложи край на черната серия без победа от началото на сезона. "Жълтата подводница" торпилира последния в класирането Леганес на неговия стадион и взе глътка въздух в преследването на целите си в кампанията. 

Гостите взеха успеха с 3:0, като на практика изковаха трите точки още преди почивката. Жерард Морено откри в средата на първата част, а малко преди почивката Джонатан Силва си вкара автогол. Морено в края на мача оформи крайния резултат. 

Домакините започнха по-силно мача и имаха първия шанс за гол, но ударът на Арнаис Мануел беше отразен по невероятен начин от стража Серхио Асенхо. Това се случи в 8-та минута, а десет по-късно Карлос Бака имаше първия шанс за гостите, но вместо да стреля, поиска дузпа, каквато не получи. 

В 26-та минута Виляреал стигна до преднина. Тогава Санти Касорла с превъзходен пас намери в наказателното поле Жерард Морено, а той с още по-брилянтно отиграване фалцира топката неспасяемо в горния ляв ъгъл за 1:0. 

Малко след това Бака имаше нова възможност да се разпише и да удвои, но вратарят на Леганес се намеси великолепно и спаси. Но още преди почивката падна и втори гол за "жълтата подводница" и всичко на практика приключи като интрига. 

В 39-та минута Шави Кинтия направи страхотен пробив до аутлинията и пусна успоредно на голлинията, където Джонатан Силва не се намеси подобавщо и прати топката в собствената си мрежа. Така резултатът стана 2:0 и се запази такъв до почивката. 

Последва второ полувреме на много по-ниски обороти, тъй като гостите държаха всичко в ръце и не позволиха да се допусне нещо опасно пред вратата им. Унай Бустинса пропиля един от редките шансове за Леганес и в крайна сметка тимът му не стигна до попадение. 

В последните секунди на продължението на редовното време Карл Токо Екамби пусна страхотен пас за Джерард Морено и той стреля от границата на наказателното поле, получи се рикошет и Хуан Сориано не можа да реагира - 3:0 за Виляреал. 

Така завърши и мачът, а с този актив "жълтата подводница" събра вече 5 точки и взе малка глътка въздух в долната част на класирането. Леганес продължава да трупа поражения и вече има четири поредни от четири кръга и над тима надвисват буреносни облаци.