Бетис най-после сложи край на черната серия от началото на сезона. Севилци бяха записали две поражения в първите си два двубоя, но прекратиха тази поредица в домакинството на Леганес и надделяха с 2:1, макар да се наложи да правят пълен обрат. 

Мартин Брайтвайт откри за гостите от предградията на Мадрид, но бързо Лорен изравни. Малко след неговия гол се разписа и Набил Фекир, за да изковат "зелено-белите" така жизненоважната за самочувствието им победа. 

Първото полувреме не предложи много положения, но все пак на два пъти Бетис беше близо до откриването в заключителните моменти на частта. Първо в 43-та минута ветеранът Хоакин тресна лявата греда от пряк свободен удар, а в продължението на полувремето Емерсон от състава на домакините стреля с глава, но щеше да счупи напречната греда. 

Така през първата част голове нямаше и развръзката остана за втората. В нейното начало Леганес шокира съперника с ранен гол. В 50-та минута удар на Оскар Родригес беше избит слабо от защитата на Бетис и топката попадна на крака на Мартин Брайтвайт, който от близка дистанция не сбърка - 1:0 за гостите. 

Но отговорът на Бетис беше светкавичен. В 54-та минута Лорен получи страхотен пас в наказателното поле и с мощно изпълнение щеше да скъса мрежата - 1:1. Развръзката в двубоя дойде сравнително бързо след това попадение. 

В 61-та минута Серхио Каналес изработи страхотна ситуация и с паса си задължи Набил Фекир да се разпише, който не сбърка и сътвори пълния обрат за домакините, на които им трябваха само седем минути да нанижат двете си попадения. 

Джонатан Силва изпусна да изравни за Леганес малко след това, а Набил Фекир и Борха Иглесиас изпуснаха невероятни шансове за домакините до края на мача. Малко преди края Силва изпусна пореден страхотен шанс за гостите и те трябваше да си тръгнат с наведени глави и без актив от Севиля. 

След тази развръзка Бетис най-после записа актив и вече има три точки след 3-ия кръг. Леганес пък е на дъното на класирането и записа трета поредна загуба, като е единственият отбор без записана точка след този кръг.