Алавес записа победа в 28-ия кръг от Ла Лига, надделявайки над Уеска с 3:1 като гост. Джонатан Калери даде аванс на Алавес в 11-ата минута, но три по-късно Езекиел Авила изравни от дузпа. В 80-тата Джон Гуидети даде нов аванс на гостите, а втори гол на Калери в 86-ата сложи точка на спора на „Естадио Ел Алкорас” в Уеска.

Още в осмата минута Шимо Наваро се пребори в наказателното поле и стреля към вратата на Уеска, ала стражът Роберто Сантамария направи пленително спасяване на удара. Три по-късно Джонатан Калери бе точен от дузпа, а в 14-ата Шимо Наваро игра с ръка в наказателното поле и Уеска изравни.

В 57-ата минута голям шанс се откри пред Алекс Галар, който получи перфектен пас по земя в наказателното поле, но ударът му премина над напречната греда.

Алавес наложи натиск, който в крайна сметка даде ефект в 80-тата минута. Марпиан отклони след корнер на втора греда за Гуидети, който отблизо не можеше да сбърка – 2:1. Така Уеска се отвори в търсене на изравнителен гол, а Вакасо видя вдясно Калери, който овладя ефектно и с мощен удар преодоля стража на домакините – 3:1.

Така Алавес си запази петата позиция и е с 44 пункта, на четири пред шестия Севиля, който и има мач по-малко. Уеска остава последен с 22 точки, като е на четири пункта зад последния оцеляващ отбор в Ла Лига.