Уеска се наложи с 2:0 при визитата си Жирона от 23-ия кръг на Ла Лига и така записа втори пореден успех в шампионата, което се случва за първи път от старта на сезона. В предходния кръг новакът в Примера надви с 4:0 Валядолид, а сега два гола на Есекиел Вила донесоха нови три точки в актива на Уеска, който вече има 18 точки, но продължава да е на дъното на таблицата.

Жирона, който се намира черна серия от шест поредни загуби във всички турнири, заема 17-ата позиция във временното класиране с 24 пункта.

Първата по-любопитна ситуация в мача бе създадена от Жирона. В 23-ата минута Кристиан Стуани бе близо да открие резултата, но Роберто Сантамария показа страхотен рефлекс и изби. Секунди по-късно Стуани се свлече в пеналта след получило се съприкосновение, но реферът не счете, че има основания да посочи бялата точка и даде знак играта да продължи, въпреки претенциите на домакините.

Уеска успя да поведе след 35 минути игра. Еселкиел Авила получи много хубав пас отляво от Гомес и от зоната пред дъгата на пеналта с удар по земя направи 1:0.

Жирона реагира мигновено, като Педро Поро се оказа в центъра на две отлични ситуации, при които обаче Сантамария реагира превъзходно и спаси.

В 40-ата минута гостите удвоиха преднината си. Есекиел Авила се възползва от получило се разбъркване в пеналта и стреля от движение, удвоявайки за 2:0. 

През второто полувреме ВАР бе в помощ на рефера. Чрез системата за видео повторения съдията прецени, че няма основания да уважи претенциите на Жирона за дузпа в 67-ата минута, а Бернанрдо Еспиноса получи втори жълт картон и напусна игра.  

В 75-ата минута Жирона удари греда чрез Хуанпе, а 2 минути след това Стуани нахълта в пеналта, като бранител понечи да го блокира. Нападателят на домакините се свлече в наказателното поле, но съдията даде знак играта да продължи.

В петата минута на добавеното време Раул Гарсия успя да овладее една отбита топка в наказателното поле и да отправи опасен удар, който обаче бе превъзходно париран от Сантамария.

В 24-ия кръг Уеска домакинства на Атлетик Билбао, а Жирона ще направи визита на Реал Мадрид.