Наставникът на Атлетико Мадрид - Диего Симеоне, говори пред медиите преди двубоя срещу Уеска от Ла Лига. "Дюшекчиите" са 2-ри в шампионата с 38 точки в актива си, на 5 пункта зад лидера Барселона (43 т.).

Той говори за отпадането на тима от турнира за Купата на краля (след общ резултат 4:4 с Жирона и по-малко голове на чужд терен): "Боли ни, но трябва да имаме силата да посрещнем това, което ни предстои. Какво да кажа на тези, които вече не вярват в нас? Нищо, няма какво да им кажа". 

"Винаги съм смятал, че голове падат след грешки. Срещу Жирона стояхме добре с топка в крака и без нея. Съперникът обаче се възползва от шансовете, които създаде. След първото полувреме срещу Севиля започнахме да играем по-добре - върнахме си много топки при единоборства. Винаги опитваме да повишим нивото. Разбира се, че да сме аут от Купата не е добре", каза Симеоне.

"В момента разчитаме и на много юноши от школата, които ще играят срещу Уеска. Те играха много мачове по време на подготовката. Те са играчи, които знаят какво да правят - затова са в първия отбор. Убеден съм, че ще се справят добре, добави той.

"В Ла Лига има много конкуренция в последно време. Всички играят добре и имат шансове да победят. Със смяната на треньора си Уеска покачи нивото и се представя по-добре. Не си представям сценарий, в който на нас ще ние е лесно", завърши аржентинецът.