Последният в класирането на Ла Лига тим на Уеска победи целещия се високо тим на Севиля с 2:1 в двубой от 26-ия кръг на първенството. Головете за успеха реализираха Анор и Езекиел Авила дъблоко в добавеното време на срещата. За севилци точен беше обичайния голмайстор на тима Бен Йедер от дузпа в 84-ата минута.

Още в 7-ата минута Хавиер Галан намери добре Хуанпи Анор, който се разписа във вратата на съперника, за да изведе Уеска напред в резултата. Севиля отвърна с опасни удари на куинси Промес и Бен Йедер в 16-ата и 17-ата минута.

През втората част дойде време и на системата ВАР да влезе в действие. Първо в 69-ата минута топката влезе в мрежата на Уеска, но попадението беше отменено с ВАР заради засада. Севиля изравни от дузпа, която Бен Йедер реализира, а наказателния удар беше отсъден отново с видеоасистент.

Две минути след старта на добавеното време на двубоя Мунир Ел Хадади вкара топката в мрежата на Уеска, играчите на Севиля започнаха да се радват, но съдията отмени попадението заради засада.

В осмата минута на добавеното време Авила донесе успеха на Уеска, а попадението беше разгледано с ВАР и беше признато. Така Уеска заема последното 20-о място, но с актив от 22 точки, а зоната на спасението е вече само 3 точки, но и тимът има мач повече.

Севиля е на 6-ото място с 37 точки.