Новакът в Примера дивисион Валядолид записа пети пореден мач без победа от началото на сезона. Така един от босовете на клуба Роналдо все още не може да се зарадва на цели три точки, но със сигурност е радостен от характера на момчетата си, показан в гостуването на Селта. 

Мачът във Виго беше емоционален и с множество положения и в крайна сметка завърши наравно 3:3. На два пъти гостите изоставаха с по два гола пасив, но наваксаха всичко в 94-та минута. А всичко изглеждаше лесно за тях след първите минути на мача, когато "небесносините" поведоха с 2:0. 

Още в 5-та минута Максимилиано Гомес с хитър пас изведе голмайстора на Селта Яго Аспас сам срещу вратаря и испанският национал не прощава от такава позиция - 1:0. Само четири минути след това резултатът стана и 2:0. 

Тогава едно центриране от десния фланг намери Максимилиано Гомес в наказателното поле, той с овладяването на топката финтира противник и озовал се на чиста позиция не прости на вратаря за втори път и изглеждаше като лесен мач за домакините. Но не би. 

Видели, че нямат какво да губят, играчите на Валядолид се втурнаха напред и пропуснаха някоко положения чрез Кеко и Дуйе Чоп. В 37-та минута изстрел на Рубен Алкарас от състава на гостите срещна лявата греда и в крайна сметка промяна в резултата нямаше. 

Но усилията на "виолетовите" дадоха резултат в 39-та минута. Тогава Фернандо Калеро центрира перфектно и намери Оскар Плано в наказателното поле, чийто удар с глава направи безпомощен вратаря и Валядолид намали на 1:2. При този резултат дойде и почивката. 

Малко след подновяването на играта Селта отново стигна до два гола аванс. В 54-та минута отново Яго Аспас получи страхотен пас пред наказателното поле и с премерен и техничен удар в долния десен ъгъл на вратаря направи 3:1. 

Валядолид обаче не се отказа и отново намали. Това се случи в 65-та минута, когато Енес Унал се разписа след асистенция на Начо и макар домакините да оспорваха редовността на попадението, VAR доказа, че то е чисто и резултатът беше намален на 2:3 от гостите. 

До края на мача имаше положения и пред двете врати, а Аспас изпусна да направи хеттрик, с което щеше да подпечата успеха на тима си. И това беше наказано от Валядолид в 94-та минута. Тогава Леонардо Суарес вледени публиката на "Балаидос" с третия гол за тима си и изкова точката в последния възможен момент. 

След тази развръзка Селта има 8 точки в актива и изпусна да се изкачи, макар и временно, на третата позиция. Валядолид все още е в зоната на изпадащите, но вече има три точки в актива си и не е предпоследен, каквато участ имаше доскоро. 

В другия мач от 5-ия кръг на Примера дивисион, игран от 17:15 часа в събота, Ейбар надделя мъчно с 1:0 над гостуващия Леганес и записа трети поред мач без поражение. Кике в 52-та минута реализира единственото попадение, а с трите точки тимът му вече е в средата на тблицата след ужасяващия старт на сезона. Леганес е на дъното със само една точка.