Жирона спря устрема на Селта Виго, побеждавайки съперника си с 3:2 в последен мач от четвъртия кръг на Примера дивисион.

Селта влезе в мача с актив от две победи и едно равенство, а нов успех можеше да изравни тима с Реал Мадрид на второ място. Вместо това обаче Жирона грабна трите точки и по този начин на свой ред оформи актив от 7 точки.

Резултатът бе открит в 22-ата минута, когато Кристиан Стуани засече с глава центриране на Адай. В 34-ата минута пък Яго Аспас изравни след великолепно изпълнение на пряк свободен удар.

Жирона отново излезе напред в резултата в края на първото полувреме, когато Педро Алкала скочи най-високо след центриране от корнер и с глава реализира за 2:1. Отново Стуани пък удвои аванса на своя тим в 56-ата минута след изстрел от близко разстояние.

В 87-ата минута Селта върна надеждите си с прецизен изстрел на Софиан Буфал. Веднага след това обаче тимът от Виго остана с човек по-малко заради втори жълт картон на Густаво Кабрал, а с тов а като че ли и надеждите за изравняване угаснаха.