Бразилецът Роналдо придоби мажоритарния пакет от акции на испанския клуб Валядолид. Той пре представен като нов собственик на клуба на специална пресконференция.

"Подготвяме един наистина голям проект на високо професионално ниво. Искаме да израстваме до там, докъдето се простират нашите възможности. Ще опитаме също да се надскочим", сподели 41-годишният бразилец.

"Целта е да направим Валядолид постоянен в Примера и постепенно да постигаме целите си, стъпка по стъпка. С взаимната работа на всички съм убеден, че ще бъде много трудно да бъдем победени. Мога да опиша тази нова собственост с четири думи - състезателност, прозрачност, революция, социалност", добави той.

"Ще набавяме постепенно нашия екип, за да може да стигнем до целите, които сме си начертали. Искаме да изградим най-добрия възможен клуб. Искам и феновете също да участват в този проект. Да дават идеи, мнения, критики очаквания. Минал съм през много неща във футбола и мисля, че съм подготвен за тази нова роля", завърши световният шампион с Бразилия от 2002г.