Севиля не се предава в преследването на челните позиции в Примера дивисион. Андалусийците постигнаха трета поредна победа, този път над силния тим на Малага у дома, и продължават да са на къса дистанция от върха. 

Карлос Бака преди почивката и Денис Суарес след нея с головете си донесоха успеха на домакините с 2:0 в този доста интересен мач и така оставиха важните три точки на "Санчес Писхуан". 

Мачът започна с доста високо темпо и още в началните минути Карлос Бака на три пъти пропусна да открие резултата в полза на Севиля. Дуда от състава на Малага пък не беше точен в 30-та минута, като прати топката на сантиметри встрани от вратата. 

Но гол все пак падна в това наситено с положения полувреме. В 36-та минута преотстъпеният от Барселона Жерар Деулофеу намери перфектно Бака и колумбиецът този път вече нямаше как да пропусне и откри резултата. 

Двата тима продължиха с интересната игра и след почивката, но отново домакините бяха по-ефективни. В 68-та минута Бака се прояви в ролята на асистент, като намери Суарес в наказателното поле и той с прецизен изстрел в долния десен ъгъл на вратаря на Малага направи 2:0. 

До края Бака се прояви отново с пропуск, като Карлос Камени отрази удара му и в крайна сметка този резултат се запази до края. Благодарение на него севилци събраха 39 точки на четвъртата позиция, а са и с мач по-малко. Малага пък се отдалечава от Зона Европа със своите 31 точки на седмото място. 

В последния мач от днешния ден Елче победи Леванте с 1:0 и взе важна глътка въздух в битката за оцеляване. Жонатас отбеляза единствения гол още в 12-та минута, а малко преди това Давид Наваро беше изгонен от състава на гостите. 

Този мач ще се запомни и с двете пропуснати дузпи. Едната беше от домакините в 21-та минута, докато другата беше пропиляна от Рубен Гарсия от състава на гостите в 71-та минута, а с нея можеше да изравни резултата, но не успя да го направи. 

Така Елче събра 17 точки и се измъкна от опасната зона. Там обаче попадна Леванте, който остава със своите 16 точки и вече може да се притеснява сериозно за статута си през следващия сезон.