Голямата звезда на Барселона Лео Меси продължава да показва, че навлиза в познатата убийствена за противника форма. Аржентинецът се развихри за пореден път от началото на годината и наказа Депортиво Ла Коруня с хеттрик за победата с 4:0 на "Риасор". 

Бълхата реализира първите три попадения за каталунците, с които на практика сам реши двубоя. Четвъртото попадение беше автогол на Сидней, който обаче само оформи разгромния резултат в полза на гостите. 

Момчетата на Луис Енрике започнаха в темпо, с което ясно показаха, че нямат намерение да се бавят и искат рано да решат всичко в своя полза. Меси имаше шанс да открие в 10-та минута, но стражът на Депортиво изби по феноменален начин. 

Но аржентинецът не трябваше да чака дълго, за да открие резултата. Още в следващата атака на тима си той се разписа. При това звездата на Барса го направи с глава - едно от оръжията в богатия си арсенал, които не ползва толкова често. 

Във въпросната ситуация Иван Ракитич центрира перфектно от средата на половината на противника и Меси с летящ плонж направи безпомощен стража на Ла Коруня - 1:0. 

Гостите продължиха да налитат като оси и можеха да удвоят малко след това, но прекрасен пас на Андрес Иниеста не завърши с точен изстрел в мрежата на Луис Суарес и така интригата се запази още малко. 

Тя на практика умря в този мач в 33-та минута. Тогава Меси вкара втория си гол. В тази ситуация Суарес го намери в наказателното поле, той преодоля защитник и с прехвърлящ удар отбеляза за 2:0. 

Каталунците се забавляваха на терена и пропуснаха още поне три гола до почивката. Меси, Суарес и Жорди Алба не можаха да се разпишат, а Харис Меджунянин не беше точен при един от малкото шансове за домакините. 

Веднага след подновяването на играта играчите на Супер Депор можеха да намалят, но ударът на Хосе Родригес беше спасен от защитник. А въпреки че на практика си бяха опекли работата, "блаугранас" не спираха да атакуват. 

Отново Луис Суарес пропусна в 53-та минута, а домакините имаха кратък проблясък след пробив на Хуан Домингес, но стражът на Барса се справи в 57-та минута и така резултатът се запази. 

Но не за дълго, защото каталунците поведоха с 3:0 след третия гол на Меси в 63-та минута. Тогава той получи топката след тъч, навлече в наказателното поле отдясно и от границите му по диагонал разстреля за трети път стража на Ла Коруня. 

До края гостите продължиха да се забавляват и стигнаха и до четвърти гол, макар той да беше реализиран от играч на Депор. В 83-та минута Дани Алвеш нахлу отдясно, пусна прострелно във вратарското поле, където чакаше Суарес, за да вкара. Защитник на домакините обаче го изпревари и изчисти, но топката рикошира в крака на Сидней и влезе в мрежата - 4:0 за Барса. 

В последните минути остана време Суарес да направи поредния си пропуск в мача, но нови попадения нямаше и Барса си замина с трите точки от иначе негостоприемния "Риасор". Така каталунците имат вече 44 в актива си, на една зад Реал Мадрид. Ла Коруня пък остава точно над чертата със своите 17 точки, но му се очертават доста тежки дни.