Отборът на Реал Мадрид се наложи по класически начин над Хетафе в мача от 19-я кръг на Примера дивисион. Възпитаниците на Карло Анчелоти победиха с 3:0 след два гола на Кристиано Роналдо и един на Гарет Бейл.

Две асистенции записа Хамес Родригес.

Мачът обаче се оказа по-специален за седмицата на „балета“. Носителят на Златната топка се превърна в третия най-резултатен голмайстор в историята на Реал. С отбелязаните два гола във вратата на Хетафе, португалецът задмина Карлос Алонсо Сантийана. Роналдо вече има 289 гола за мадридския тим във всички турнири, а Сантийана разполага с 288. Кристиано може да се похвали с 206 гола в Ла Лига, 21 за Купата, 57 в Шампионската лига, два за Суперкупата на Европа и три за Суперкупата на Испания.

„Кралете“ бяха по-активният състав на терена през всичките 90 минути на мача, но Хетафе показа присъщата си борбеност. Домакините изнасяха умело и спокойно топката, като залагаха на дълги прехвърлящи удари. Тяхната тактика даде резултат през първото полувреме на мача, след като двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

В 10-ата минута Карим Бензема опита да отправи изстрел, който обаче бе блокиран. Хамес Родригес тръгна за добавка, но и той не сполучи.

Карим Бензема

източник: Gulliver/Getty Images

Минута след това Марсело изпита рефлекса на Кодина, но той се справи с вещина. Това бе и първата реална опасност в мача.

В 27-ата минута Кристиано Роналдо отправи удар, но Диего Кастро го блокира.

Малко след това Бензема спретна чудесен пробив, финтира няколко бранители и комбинира с Хамес Родригес. Последният обаче не успя да нанесе добър удар с левия крак. Секунди по-късно Бензема отправи нов удар, който Кодина отрази.

В 32-ата минута Гарет Бейл опита късмета си, но безгрешният до този момент Кодина отказа и него.

5 минути по-късно Иско се отчете с великолепна акция. Той стреля от ляво, на границата на наказателното поле, и притесни значително Кодина, който със сетни сили извади топката в корнер.

Няколко минути по-късно Самир отправи удар, получи се рикошет и домакините изпълниха корнер от ляво на вратата на Икер Касияс. От ъгловият удар обаче не произлезе нищо.

В последната минута на редовното време на първата част Тони Кроос буквално шокира Кодина. От дъгата на наказателното поле шутира мощно, но малшансът си каза думата. Топката разтресе напречната греда .

През втората част Реал започна доста активно, а в 53-ата минута Карим Бензема стреля опасно, но Кодина се справи.

В 63-ата минута Реал Мадрид отбеляза така търсения гол. Кристиано Роналдо се превърна в негова автор, след като самият той поде атака от дясно, комбинира с Иско, той пък пусна към Хамес. Последният видя добре включилия се Бензема и подаде към него. Французинът върна към Роналдо, който отбеляза – 1:0.

Само след 4 минути, отново минала през Роналдо атака завърши с гол. Португалецът подаде към Хамес Родригес, той комбинира с Гарет Бейл, а той удвои аванса за своите – 2:0.

Гарет Бейл

източник: Gulliver/Getty Images

След двата гола, „кралете“ продължиха да атакуват и да създават опасности, а в 79-ата минута Кристиано Роналдо отбеляза и втори гол. Хамес Родригес центрира от ляво, а носителят на Златната топка с глава направи 3:0.

В 86-ата минута Алваро Васкес се озова на чудесна позиция срещу Икер Касияс, но ударът му срещна страничния стълб.

Със спечелените 3 точки, Реал вече има 45 на върха в Примера, а Хетафе е 16-и със 17.