Шампионът на Испания Атлетико Мадрид продължава да не изпуска от поглед останалите челници в класирането. "Дюшекчиите" се реваншираха по най-добрия начин на феновете си за загубата от Барселона миналия кръг и победиха пред тях аутсайдера Гранада. 

Момчетата на наставника Диего Симеоне надделяха с 2:0. Първия гол отбеляза Марио Манджукич от дузпа преди почивката, а попадението на успокоението дойде едва в последните минути, а негов автор беше Раул Гарсия. 

Още от началото играчите на домакините взеха инициативата, но рядко затрудняваха стража на противника. Много активен беше Фернандо Торес, а след негово центриране се стигна и до ситуацията за дузпата. 

В 35-та минута Хлапето центрира перфектно към нахлуващия Диего Годин, който беше свален на земята от Абдул Сисоко и реферът даде дузпа. От 11-те метра Марио Манджукич показа хладнокръвие и откри резултата. 

След този гол "дюшекчиите" продълбиха да имат инициативата, но трудно стигаха до чисто положения и съответно така необходимият им втори гол на успокоението не падаше. Габи, Коке и Антоан Гризман не можаха да се разпишат. 

Но този втори успокоителен гол все пак падна, макар и в самото заключение на мача. В 89-та минута Арда Туран центрира перфектно от фланга и Раул Гарсия с глава от 7-8 метра прониза за втори път мрежата на противника. 

Така Атлетико се поздрави с така необходимите три точки и вече има 41 в актива си. "Дюшекчиите" са само на четири от градския съперник Реал, който е и лидер в класирането. Вторият Барса играе с Депортиво Ла Коруня.