Дербито на дъното в Ла Лига между Селта и Майорка беше с огромен залог и за двата отбора, на които трите точки им трябваха като въздуха. Но в крайна сметка стигнаха до самоубийствен хикс на "Балаидос", който не им помогна особено в битката за оцеляване. 

Срещата завърши 2:2, като все пак гостите от Канарските острови могат да са по-доволни от тази развръзка. Те стигнаха до изравнителното попадение, малко след като бяха останали с човек по-малко на терена и все пак си тръгват с нещо. 

Иначе бившият играч на Барселона Рафиня Алкантара даде аванс на домакините в 20-та минута, но по-малко от четвърт час по-късно Салва Севиля изравни от дузпа. При този резултат дойде и почивката. Малко след нея и тимът от Виго получи дузпа, която топреализаторът Яго Аспас реализира, а Антонио Раийо от състава на гостите беше изгонен в 78-та минута и всичко се развиваше по мед и масло за "небесносините". 

Хърватинът Анте Будимир обаче смълча всички на "Балаидос" с изравнителното попадение седем минути преди края и така все пак Майорка си тръгна с точка, макар че това едва ли е била целта пред тима преди началото на двубоя, защото победата беше крайно необходима и за двата съперника. 

Мачът започна с надмощие на домакините, които стигнаха до аванс при първата си много опасна атака. В 20-та минута Лукас Оласа центрира страхотно от левия фланг и качи топката на главата на Рафиня Алкантара, който би леко, но добре насочено в долния ляв ъгъл на вратата - 1:0. 

Отговорът на Майорка обаче дойде бързо. В 30-та минута Джоузеф Айдуу по най-глупавия начин избута в гръб Анте Будимир в ситуация, която не предвещаваше опасност след един тъч. Реферът се посъветва с ВАР и даде дузпа, от която Салва Севиля изравни за 1:1. При този резултат дойде и почивката. 

Малко след нея дузпа получиха и домакините. В 49-та минута Кучо от състава на островитяните повтори глупостта на Айдуу и реферът отново посочи бялата точка. От нея Яго Аспас рядко пропуска, в случая пак беше точен и Селта отново поведе. 

Четвърт час преди края Аспас можеше да реши всичко с трети гол за тима си, но въпреки че преодоля вратаря с изстрела си, в последния момент защитник на съперника изчисти от голлинията и предотврати попадението. 

Задачата на домакините уж стана по-лесна в 78-та минута, когато Антонио Раийо заслужено получи втори жълт картон за груб фаул и остави гостите с десетима на терена. Но тогава пак Анте Будимир се превърна е герой за Майорка. Той беше на точното място при едно разбъркване в наказателното поле на Селта и прониза мрежата за крайното 2:2. 

След тази развръзка двата тима останаха съседи около опасната зона. Над чертата на изпадащите с 15 точки е Майорка, а точно под нея с една точка по-малко е Селта. както и да завършат останалите мачове от кръга, двата тима няма да променят позициите си.