Барселона разби Майорка с 5:2 в двубой от 16-ия кръг на Ла Лига. Хеттрик за успеха на каталунците реализира Лео Меси, а по един добавиха Суарес и Гризман. За гостите точен на два пъти беше Будимир. Преди срещата Меси показа и Златната топка, която спечели за рекорден 6-ти път в кариерата си.

Още в 8-ата минута на двубоя Барселона откри резултата, след като пас на вратаря Тер Стеген позволи на Гризман да се откъсне от бранителите на Майорка да пробяга почти цялата половина и да прехвърли елегантно вратаря, за да изведе отбора си напред в резултата.

След това дойде време и Лео Меси да блесне. В 17-ата минута с остър диагонален удар извън границата на наказателното поле, аржентинецът прати топката в ъгъла на вратата за 2:0. Майорка все пак върна едно попадение. Това се случи в 35-ата минута, когато Анте Будимир беше точен.

В 41-ата минута на мача дойде време и за поредното изпълнение от страна на Меси, който с елегантен удар направи резултата 3:1. Само две минути по-късно и Суарес се разписа след асистенция на Де Йонг, а изпълнението остави зрителите без дъх, тъй като беше с пета.

Майорка продължи да не се предава и в 64-ата минута дойде време за втория гол на Будимир, а той матира Тер Стеген с глава.

В 84-ата минута на срещата след отлична атака на Барса, Суарес пусна пас към Меси, а той направи резултата 5:2, реализирайки хеттрика си.

С този успех Барселона си върна първата позиция в класирането с актив от 34 точки, колкото има и Реал Мадрид. Майорка е на 17-ото място с 14 точно над зоната на изпадащите.