Отборите на Селта и Валядолид не успяха се победят в първи двубой от 15-тия кръг на Ла Лига, завършвайки при резултат 0:0. 

През целия двубой положенията бяха относително равно поделени и пред двете врати. В първите 20 минути първо Серхио Гуардиола изпусна чудесен шанс от близко разстояние за гостите, преди в 19-та минута Пионе Систо да бъде разколебан от страхотна намеса на Жорди Масип. 

В 37-та минута своя шанс имаше и звездата на отбора от Виго Яго Аспас.  Той получи топката на около 15 метра централно от вратата на на Валядолид, но ударът му беше слаб и попадна право ръкавиците на Масип. 

В началото на втората част Мохамед Салису намери топката с глава след центриране от свободен удар, но изстрелът му премина съвсем близо до левия страничен стълб. 

Темпото в двубоя спадна все повече и повече с напредването на минутите, като и двата състава изглеждаха доволни да поделят по една точка в края на срещата. 

Така Селта остана в зоната на изпадащите, а актив от 13 точки след 15 мача, на точка зад 17-тия Майорка. Валядолид, от своя страна, остана 14-ти, с 18 пункта.