Легендата на Реал Мадрид Хорхе Валдано посочи кой според него е главният виновник за унижението с 1:5 от Барселона в Ел Класико, а също и за последвалото уволнение на Жулен Лопетеги. Според бившия нападател цялата отговорност трябва да падне върху плещите на Гарет Бейл, който изобщо не оправдава платените за него пари.

29-годишният уелсец струваше на „белия балет” 86 милиона паунда през 2013 година и се очакваше да поеме мантията на Кристиано Роналдо сега след раздялата с португалеца.

„Постоянно гледаме в този Бейл заради неговата цена, която създаде илюзията, че той е някаква световна суперзвезда”, възкликна Валдано.

„Последните 5 години, които той направи в Реал, изобщо не отразяват онова, което беше платено за него”, добави бившият спортен директор на „лос бланкос”.

„Бейл беше човекът, който имаше грижата да проследи Жорди Алба, но след 7 минути игра неговата концентрация се изпари. Алба имаше целия фланг на разположение.”

„В началото на Ел Класико играчите спазваха системата и инструкциите. След това обаче всеки започна да прави това, което е типично за него. Точно това стори и Бейл. Явно всички си мислят, че имат правото да правят каквото си искат”, добави легендата на Реал.