Гарет Бейл е основната причина Зинедин Зидан да си подаде оставката и да напусне Реал Мадрид след края на миналия сезон, разкрива „El Pais“. Според информацията, в началото на януари Зизу се е договорил с президента на „кралете“ Флорентино Перес за продажбата на уелския футболист.

Постигнатото споразумение между Перес и Зидан е било с парите от продажбата на Бейл да бъде привлечен Неймар от Пари Сен Жермен или Еден Азар от Челси. Това са били двамата желани футболисти от френския специалист.

Босът на Реал Мадрид се е отметнал от своята дума след финала на Шампионската лига срещу Ливърпул, в който Бейл отбеляза два от трите гола за „белия балет“.

Според „El Pais“, Зидан, който спечели в три последователни години трофея от Шампионска лига с Реал Мадрид, е бил „обиден“, когато е научил, че Флорентино Перес е променил своята стратегия, без да го информира предварително.

На 30 май, когато Зидан е отишъл на среща с Флорентино Перес, на която двамата е трябвало да обсъдят плановете за сезон 2018/19, французинът е взел решение да си подаде оставката на пресконференцията, която се проведе няколко часа по-късно, като по този начин изненада всички.