Тибо Куртоа преживява най-лошите си моменти в своята кариера. Със завръщането на Зинедин Зидан начело на Реал Мадрид, белгиецът видя как Кейлор Навас възвръща своите позиции и печели възможност да бъде отново титуляр.

Истината е, че в Мадрид са загрижени за представянето на Куртоа. Те очакваха много повече от него. Той пристигна на „Бернабеу“ с ореола на най-добрия вратар на Световното първенство, но не отговори на очакванията.

В допълнение, в клуба са много загрижени от липсата на самокритика от страна на белгиеца. Те вярват, че реалното ниво на Куртоа е това от Световното първенство по терените в Русия, но той не успя да го покаже в Мадрид. В Реал са на мнение, че единственият начин той да се възстанови е чрез упорита работа.

В Реал Мадрид считат, че ситуацията все още може да бъде обърната. В клуба са на мнение, че работата му със Зинедин Зидан може да даде положителни резултати. До този момент той се чувстваше недосегаем, особено след пристигането на Сантиаго Солари.

Сега конкуренцията налага повишаването на нивото от него страна, ако иска да се пребори за титулярното място.

Той е допуснал 42 гола в 32 мача през настоящия сезон, което прави по 1,3 гола средно на мач. Това означава, че Куртоа прави най-слабия си сезон в цялата кариера. Никога досега нито в Генк, нито в Челси, нито в Атлетико Мадрид е имал подобни резултати.

Спекулациите относно бъдещето на Куртоа не спират. Той е спряган като разменна монета за Давид де Хеа, но само времето ще покаже дали белгиецът има място в състава на Зинедин Зидан.