Ръководството на Реал Мадрид не се отказало от намерението си да привлече вратаря на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа, а сега обмисляло нов ход на трансферния пазар. Според информация на The Sun от „Сантиаго Бербнабеу“ възнамерявали да предложат на „червените дяволи“ размяна между Тибо Куртоа и испанския национал.

Вратарската драма в Реал се задълбочава

Като проблем обаче се очертава нежеланието на белгийския страж да се завърне във Висшата лига. Бившият вратар на Челси искал да остане в „белия балет“ или в краен случай да бъде трансфериран в Пари Сен Жерем.

Тибо Куртоа

източник: БГНЕС

Според тиражираните в Испания информации Куртоа не се вписва в представите на новия наставник на Кралския клуб Зинедин Зидан като идеалния вратар за испанския гранд. Още в първия мач след завръщането си, Зизу избра да заложи на Кейлор Навас, за сметка на Куртоа.

Де Хеа не отстъпва от високите си финансови претенции 

Иначе Де Хеа е стара трансферна цел на Реал Мадрид. Той е желан от действащия европейски клубен шампион от лятото на 2015 година.

Давид де Хеа

източник: БГНЕС

Настоящият договор на испанеца с тима от Театъра на мечтите е до 2020 година, след като „дяволите“ се възползваха от опцията за продължаването му с 12 месеца.