Тибо Куртоа не преживява най-добрите си мигове като вратар на Реал Мадрид. Деликатният момент, в който изпадна отбора повлия върху представянето на много от играчите и вратарят не е изключение.

В Реал Мадрид продължават да вярват изцяло на Куртоа, но искат той изцяло да се промени и да се върне към познатата си форма. Това е и единствената възможност белгиецът да запази своето място на „Сантиаго Бернабеу“.

Пристигането на Зидан не е променило много плановете на Реал Мадрид спрямо Куртоа.

Както е известно, белгийският национал бе желан от президента на Реал Мадрид Флорентино Перес, но Зидан бе против привличането му в първия си престой начело на „кралете“. След напускането на французина Перес привлече Куртоа на "Сантиаго Бернабеу".

Любопитно е, че в първия мач при завръщането си Зидан отново заложи на Кейлор Навас, а Куртоа остана на резервната скамейка.

Испанският гранд провлече белгиеца през лятото на 2018 година, като плати на Челси за правата му 35 милиона паунда. Сумата беше толкова "ниска", тъй като от договора на вратаря със "сините" оставаше само една година. Ако се стигне до продажбата на Куртоа, кандидати със сигурност ще има, но цената определено ще бъде по-голяма.

И все пак бъдещето на Куртоа на „Сантиаго Бернабеу“ по всичко изглежда, че зависи само и единствено от него. В Реал Мадрид искат белгиецът да бъде стена на вратата. Ако не успее да върне познатото си ниво, пътищата му с Реал Мадрид може да се разделят.