Кандидатът за президент на Барселона Тони Фрейша настоя, че Лионел Меси е изправен пред угрозата да намали заплатата си, ако суперзвезда обмисли да остане и да подпише нов договор на „Камп Ноу“.

33-годишният аржентинец изрази желанието си да напусне през лятото след ожесточена словесна война с ръководството на клуба, но в крайна сметка той остана. Все пак все още се смята, че той преговаря с друг клуб през януари и ще напусне без пари другото лято, когато изтече контрактът му. Съществува и вариант Меси да остане след оставката на президента Хосеп Мария Бартомеу.

16 снимки

„Каталунците“ са в сериозна финансова криза поради големите си разходи за заплати. Тази сума се смята, че спешно трябва да бъде намалена с около 171 милиона паунда, като може да се наложи продажба на ирачи, за да се балансират финансите.

Естествено Меси е най-скъпоплатеният в клуба. Той взима по около 500 000 британски лири на седмица. Това се равнява на 26 милиона паунда годишно.

„С Лео ще говорим спокойно, лице в лице за най-доброто бъдеще на Барселона. За него, както и за всички играчи, които трябва да подновят или да подпишат, ще направим предложение, което, разбира се, няма да е възможно да отговаря на условията, които са имали досега. Предложението, което ще му бъде представено, няма да бъде същото като това, което е имал досега, тъй като доходите са спаднали значително и ще е необходимо да се намери друга формула“, заяви Фрейшка пред „El Curubito“.

Фрейша е един от кандидатите, които се надпреварват да поемат поста от напусналия Бартомеу, като той изложи своите планове да седне с Меси и да обсъди бъдещето му.

„Не е нужно да обеждавате Меси с други неща. Трябва да го погледнете в очите и да говорите с него, за да знаете какво иска всяка страна - какво иска той и какво иска Барселона. Смятаме, че на Меси му остава да играе още много футбол“, допълни Фрейша.