Лука Модрич иска да напусне Реал Мадрид, но преди това иска да изслуша президента на клуба Флорентино Перес и генералния директор Хосе Анхел Санчес, за да вземе окончателното решение относно своето бъдеще, твърди "AS".

Модрич е изкушен от финансовото предложение на Интер и в същото време е наясно, че от Реал Мадрид не са склонни да му предложат значително увеличение на заплатата.

От Интер предлагат възнаграждение от 10 милиона евро на Модрич и четиригодишен договор.

В момента хърватския футболист получава по 6,5 милиона евро на сезон в Реал Мадрид. Контрактът му с испанския гранд е до лятото на 2020 година.

„Нерадзурите“ предлагат на полузащитника увеличение на заплатата със 65%.

Освен това има ключов фактор, който прави предложението още по-съблазнително – от Интер предлагат на Модрич да завърши кариерата си в Китай. След четиригодишния престой на „Джузепе Меаца“, хърватинът ще подпише двугодишен договор с Дзянсу (собствениците на китайския клуб са същите, като тези на Интер). Така на практика футболистът ще получи 60 милиона евро за шест години и ще завърши кариерата си през 2024 година, когато ще бъде на 38-годишна възраст.

Това привлича Модрич, но любовта, която има към Реал Мадрид, го кара да изчака отборът да се прибере от турнето в САЩ, за да проведе разговор с Флорентино Перес и със старши треньора Жулен Лопетеги.

Ако от Реал Мадрид му гарантират условията, които му предлага Интер, Модрич със сигурност ще вземе решение да остане на „Сантиаго Бернабеу“.

При всички положения Реал Мадрид няма лесно да се раздели с Модрич. От клуба вече обявиха, че на практика той не се продава, тъй като струва 750 милиона евро, каквато е сумата записана в неговата освобождаваща клауза. При този сценарий, единственият ход за хърватина е публично да поиска да напусне Реал Мадрид. Нещо, което изглежда трудно.