Италианското издание „Il Giornale“ разкри плана на Интер за привличането на Лука Модрич от Реал Мадрид. Според информацията, „нерадзурите“ са предложили 15 милиона евро на испанския гранд за хърватския футболист за първия сезон, в който Модрич ще играе под наем на „Джузепе Меаца“.

През следващото лято италианският клуб ще плати допълнително 25 милиона евро за 32-годишния футболист, като тази клауза ще бъде записана като задължителна за откупуването на правата на хърватския национал.

Допълнително Интер предлага на Реал Мадрид още 30 милиона евро бонуси за Модрич, като голяма част от сумата може да бъде изплатена още след първия сезон на хърватина при „нерадзурите“. По този начин италианският гранд ще плати общо 70 милиона евро за Модрич.

Малко е вероятно на този етап Реал Мадрид да се съгласи да продаде Модрич, който има договор с клуба, а също така и освобождаваща клауза, която е в размер на 750 милиона евро.

В същото време самият футболист е склонен да приеме офертатата на Интер. Клубът е готов да му осигури четиригодишен договор и заплата от 10 милиона евро на сезон. Финансовото възнаграждение, което Интер предлага на Модрич е по-добро от това, което хърватинът получава в момента в Реал Мадрид.

Футболист номер 1 на Мондиала в Русия е споделил със своите агенти, че е готов да премине в гранда от Милано, където ще се събере със съотборниците си от националния отбор на Хърватия Шиме Вршалко, Иван Перишич и Марсело Брозович. Сега всичко е в ръцете на самия Модрич и Флорентино Перес, които ще проведат разговор помежду си в началото на седмицата.

От своя страна Интер не може да направи друго, освен да чака с притаен дъх. Ако Модрич успее да убеди Перес да го продаде, то тогава ръководството на “нерадзурите” ще може да действа.