Интер намери начин да убеди Лука Модрич да приеме офертата на италианския клуб и да премине в гранда от Серия А, съобщава „Corriere dello Sport“. Хърватският футболист е останал изключително доволен от финансовото предложение, което „нерадзурите“ са му отправили.

Ако премине в Интер, Модрич ще подпише четиригодишен договор и ще получава заплата от 10 милиона евро. В момента контрактът му с Реал Мадрид изтича през 2020 година, а възнаграждението му възлиза на 6,5 милиона евро.

Предложението на Интер не спира до тук. След като договорът на Модрич с „нерадузирите“ изтече, той ще продължи кариерата си в китайския Дзянсу Сунин, с който ще подпише двугодишен договор и ще продължи да получава заплата от 10 милиона евро на сезон.

Това на практика гарантира на Модрич 60 милиона евро в следващите 6 години. 

Както е известно, „Suning Holdings Group“ притежава 70% от акциите на италианския тим. В страната от Далечния Изток халфът ще взима достатъчно сериозна сума за своите 36 години, на колкото ще бъде по това време. По този начин италианците ще се опитат да го съблазнят да подпише с тях.