Лука Модрич е горещото трансферно име в Реал Мадрид през последните дни. Огромното желание на Интер e да го привлече "Най-добрият играч" на Световното първенство доведе до сериозно главоболие ръководителите на 13-кратния европейски клубен шампион. 

Въпреки че Флорентино Перес многократно заяви, че хърватският плеймейкър няма да напусне "Бернабеу" за по-малко от 750 млн. евро (стойността на откупуващата му клауза), сега на преден план се появи друг проблем. Агентът на Модрич - Владо Лемич, и неговият добър приятел и съветник Предраг Миятович, са в основата на нестихващите в италианските медии слухове, че хърватинът може да се премести в Милано.

Миятович е добър приятел на Модрич, като халфът често се допитва до бившия ас на Реал по професионални въпроси.

Миятович винаги е бил тясносвързан с Реал. Той записа със златни букви името си в Мадрид, след като през 1998г. вкара единствения гол за успеха на "Кралете" над Ювентус във финала на Шампионска лига. Този трофей прекъсна сушата от 32 години на Реал без най-ценното клубно отличие. Също така той получи специална покана за финалите в Лисабон и Кардиф, когато "белите" спечелиха 10-та и 12-та, а в периода на президента Рамон Кладерон беше спортен директор.

В момента "белият балет" е сериозно разгневен от действията на Миятович, като клубът смята, че черногорецът действа зад гърба им и желае да ги дестабилизра с един евентуален трансфер на най-добрия креативен халф в света.

В сряда Модрич ще се завърне на "Валдебебес" (тренировъчната база на Реал Мадрид). Това ще бъде моментът на истината, тъй като играчът и ръководителите ще застанат лице в лице. Любопитно е и мълчанието на Модрич, който не обелва и дума за едно евентуално преминаване в Интер, нито пък решава да спре слухове с изказване, че остава със сигурност на "Бернабеу".

От Реал пък са убедни, че Модрич остава. Според тях единственият начин Интер да купи халфа е като наруши правилата на финансовия феърплей и срине рационалните граници на футболния пазар, плащайки 750 млн. евро за гения от Задар.