Само небето е лимитът пред Лео Меси за пореден път! Аржентинецът доказа легендарния си статус за Барселона, като измъкна пореден напечен мач за тима си с късче от своята гениалност. 

Неговото попадение от пряк свободен удар пет минути преди края донесе важните три точки на каталунците, а всъщност то се оказа и историческо. При това, поради две причини. 

Първата от тях е, че Меси задмина големия си съперник Кристиано Роналдо по брой отбелязани голове от преки свободни удари в Примера дивисион. Трябва да се отбележи, че официална такава статистика се поддържа от сезон 2003/2004, така че постижението официално важи за последните 14 години. 

И все пак - аржентинецът има вече 21 гола директно от преки свободни удари, докато Роналдо, който напоследък така и не може да намери целта от такива статични ситуации, остава с 20 зад гърба му. 

За отбелязване е, че този невероятен гол дойде в мач номер 200 за легендата на Барселона на "Камп Ноу" в Примера дивисион. Той вече има 211 гола и 74 асистенции на стадиона на каталунците и доказва защо е може би най-великият играч в историята на клуба.