Реал Мадрид се мъчи в първенството, отпадна за Купата на Краля и прави много слаб сезон. Но грандът получи подкрепа от малко очаквано място. За "белите" се изказа ласкаво легендата на големия съперник Барселона - Лео Меси. 

Според аржентинеца, тази слаба форма на мадридчани е само временно явление и те рано или късно ще се превърнат отново в машината, която всички познават. И затова не бива да бъдат подценявани и отписвани. 

"Това е нещо временно, друг път също сме виждали Реал в такова положение. Но както винаги, те излизат от него и се борят докрай за всички трофеи. Отборът има всичко необходимо за това, Кристиано Роналдо също ще излезе от кризата, защото има качествата."

"Питате ме дали можем да сме приятели с него? Трудно е да се каже, защото за да си приятел с един човек, трябва да сте постоянно заедно, да прекарвате времето си. С него се засичаме само на гала вечери, само тогава си говорим, така че ще е трудно. Отношенията ни са нормални, но животите ни не се пресичат", заяви още Меси. 

Той разкри и кои са най-силните отбори в Шампионската лига в момента, като бъдат оставени настрана испанските. Според него, най-големи трудности могат да се изпитат срещу Манчестър Сити, ПСЖ и Байерн. 

"Манчестър Сити и ПСЖ са едни от най-силните отбори въобще в момента. Сезонът обаче е дълъг и има време да видим какво ще стане. Сити и ПСЖ са най-добрите в момента, но например Байерн, както винаги, ще се бори за трофея в Шампионската лига", заяви още Меси.