Истинска трансферна лудост може да се случи през предстоящото лято. Клубът с най-богатите собственици в света - Манчестър Сити - е готов да счупи всякакви трансферни рекорди, за да привлече в редиците си Лео Меси от Барселона. 

Според вестник "Сънди Мирър", арабските собственици на "гражданите" са готови да платят клаузата за преждевременното прекратяване на договора на аржентинеца с каталунците, която е в размер на четвърт милиард евро. 

Надеждите им са все пак тази сума да се намали малко, поне до 230 млн. евро, заради факта, че Меси има контракт с каталунците само за още година и половина, а няма индикации скоро той да бъде удължен, въпреки ежедневните оптимистични информации за това от Испания. 

Ако се стигне до преговори и продажба обаче, със сигурност сумата ще надвишава многократно досегашния трансферен рекорд, който се държи от Манчестър Юнайтед, платил общо 120 млн. евро за Пол Погба на Ювентус това лято. 

Изкушаваща за самия Меси ще бъде и заплатата, която ще получава в Англия. Шейховете са готови да му плащат по 500 хил. паунда на седмица или над 25 млн. паунда годишно. При това, тази сума е след данъците, които са близо 50% за такава сума. 

Предлаганият договор на аржентинеца е за пет години, което означава, че ако го изпълни докрай, той вече ще е на 35 и вероятно това ще е последният толкова грандиозен контракт в кариерата му.