Бившият национален селекционер на Испания Жулен Лопетеги заяви, че не по негова инициатива се е стигнало до дългообсъжданата раздяла с „ла фурия”.

Лопетеги беше освободен броени дни преди началото на Световното първенство в Русия. Това се случи, след като излезе официална информация за назначението на специалиста начело на Реал Мадрид.

В интервю пред испанската телевизия “Мовистар+“ испанецът разясни обстоятелствата при уволнението си, трудностите начело на Реал, както и плановете си за бъдещето.

“Беше представено, че аз бях този, който се отказа от поста доброволно. Това не е вярно. Как бих могъл да напусна испанския национален отбор, след като това беше моята най-голяма мечта и най-голяма отговорност? Със сигурност не съм напускал сам“, твърдо заяви бившият наставник на Реал.

Говорейки за периода си начело на “белия балет”, той разясни ситуацията в отбора по това време.

“Отборът трябваше да се подобри. Трябваше да се подобрим като колектив и разбирахме, че моментът за нас е ключов. Въпреки това подхождам с уважение към взетото от ръководството решение“, категоричен бе той.

“Напуснах през октомври и имах много предложения. Казах на всички около мен, че не бях подготвен в този момент, че ми липсва енергия. Трябваше ми време, за да презаредя. Месеците обаче си минаваха и желанието да се завърна нарастваше. Ето ни и тук, когато съм готов да си възродя мечтата“, завърши емоционално Лопетеги. 

Автор: Емануил Тодоров