Бившият наставник на Реал Мадрид Зинедин Зидан иска да замести Жозе Моуриньо на мениджърския пост в Манчестър Юнайтед, твърди L’Equipe.

Според френското издание, Зизу искал да продължи да трупа опит на скамейката, като имал амбиции следващият му клуб да бъде от Висшата лига. Междувременно актуалният мениджър на „червените дяволи“ Моуриньо е много вероятно да бъде първият уволнен специалист през новата кампания на Острова.

Настроенията около португалеца са повече от противоречиви. Резултатите на манчестърци под негово ръководство не отговарят на очакванията и е много вероятно да се стигне до раздяла. Междувременно изглежда има напрежение между португалеца и ръководството, след като по време на трансферния прозорец той се оплака от трансферна мудност.

Зинедин Зидан

източник: БГНЕС

Зидан остави Кралския клуб през май тази година. Той си тръгна броени дни, след като изведе тима до трети пореден трофей и общо 13-и в историята на тима в Шампионската лига. Французинът пое „белия балет“ в началото на 2016 година и за престоя си на „Бернабеу“ спечели общо 9 отличия, между които и титла в Ла Лига.


Още новини: 

Зидан постигна победа номер 100

Зидан не планира завръщане в Ювентус

Разногласията, които накараха Зидан да си тръгне от Реал Мадрид

Какво прави Зидан малко след оставката?

Съобщението, което Зизу пратил на футболистите си 

Зидан си тръгна от Реал, а Зизу влезе в къщата на Перес

Думите, с които Почетино спечелил феновете на Реал

Раздялата на Зизу с Реал в 15 клюючови фрази

Зидан остана уникален