Зинедин Зидан хвърли феновете на Реал Мадрид в абсолютен смут. Кристиано си тръгва, Бейл е пред трансфер, това вече са второстепенни новини. Сензационно треньорът Зизу метна оставка и изправи Флорентино Перес на нокти. Или поне така изглежда...

Френският гений постигна невероятен хеттрик от Шампионски лиги. Уникален успех, който донесе след себе си и рядко срещан ход. Треньорът си тръгна качен на върха. Малцина успяват да го правят, но има и такива примери.

Подобно решение взеха през последните години фигури като Хайнкес и Гуардиола, без да са стъпвали на чак толкова висок Еверест.

Зидан остави вратата широко отворена. Той може да застане начело на Реал, когато поиска. Малцина могат да си позволят такава реакция. Малцина биха извадили толкова трезва преценка. Зизу не желае да жертва своя огромен авторитет. Той вероятно е преценил, че трудно може да мотивира същата група футболисти, а разделите не са по вкуса му. Той не се заигра с трансферите. Заложи на едни и същи футболисти, които не го подведоха.

В Реал очевидно започна революция. Тя стартира с последния съдийски сигнал на Милорад Мажич в Киев. Липсваше обичайната еуфория след толкова крупен успех. "Кралете" просто се пренаситиха, а рутината е нещо много опасно. Зидан предпочете да жертва себе си, а не ключовите футболисти. Дали е взел вярното решение? Най-вероятно! Той рядко бърка, футболната му кариера беше отлично проведена и разчетена, треньорската стартира по шеметен начин.

Какво следва за Реал в следващите дни? Търси се нов треньор, а кандидатите потриват доволно ръце, защото на този отбор не се отказва. Товарът обаче ще е огромен. Не е лесно да поемеш перманентния европейски шампион, който не познава провала. В Мадрид е тежко, публиката няма праг на търпимост, но именно това прави отбора толкова успешен.

Не е моментът да коментираме опциите. Който и да дойде, няма как да притежава постиженията на Зизу в Шампионската лига. Флорентино явно ще се развихри след тихите трансферни прозорци. Реал ще зареди с ново гориво, а Зидан има право да се върне в Мадрид всеки един момент. Следващото му предизвикателство вероятно ще е Франция или ПСЖ.

Като фен на Реал Мадрид не мога да не му бъда безкрайно благодарен. Заради волето срещу Байер, заради 11-ата, 12-ата и 13-ата. Заради привилегията Реал да бъде воден от изключителен джентълмен, който достойно водеше най-великия футболен тим. Французинът е от малкото велики, които са поразително скромни.

Зидан хвърли бомбата, напусна изненадващо Реал

Каква е причината за шокиращата оставка на Зизу

Кой е най-подходящият заместник на Зидан в Реал?

Петима потенциални заместници на Зизу