Легендарният италиански треньор Фабио Капело заяви, че Зинедин Зидан вече има повече власт в Реал Мадрид, след като се завърна на „Сантиаго Бернабеу“.

„Бях изненадан от решението Зидан да се върне в Реал Мадрид, наистина. Мисля, че сега той има повече власт, отколкото преди, защото тогава Флорентино Перес го постави за първи път, а сега президентът го помоли да се върне на треньорската скамейка“, коментира Капело.

„Мисля си, че Реал Мадрид може да си позволи да привлече максимум трима-четирима качествени футболисти, но това само Зидан знае и тези, които отговарят за трансферната политика“, добави италианецът.

„Напускането на Роналдо е основната причина за спада в представянето на Реал Мадрид. С него съперниците се страхуваха от Реал Мадрид“, добави той.

Капело определи Лионел Меси като най-добър играч в света: „Едно е да бъдеш аутсайдер и друго е да си гений. Разликата е огромна. Геният прави това, което никой друг не може да си представи.“

„Барселона и Реал Мадрид започват всеки мач с преднина от 1:0 и ако искате да ги победите, трябва да вкарат минимум два гола. Тази година на Реал Мадрид им липсваше тази преднина от 1:0 на старта на всеки един мач. Те започнаха като останалите отбори от 0:0 и затова имаха толкова много трудности.“

Фабио Капело определи Манчестър Сити и Ювентус като фаворити в Шампионска лига и разбира се, че не забрави да постави Барселона също като претендент за трофея.