Авторитетното английско списание FourFourTwo смята, че изборът на Кристиано Роналдо за тазгодишния носител на „Златната топка” не е бил оправдан. Медията счита Лионел Меси за много по-достоен кавалер на най-ценния индивидуален приз във футбола.

Кристиано Роналдо грабна петата "Златна топка"!

Златният Роналдо: Дано битката с Меси продължи

Основната теза на англичаните е, че призът, който по традиция се връчва от „Франс футбол”, трябва да отрази най-ярката индивидуалност в един колективен спорт. „Златната топка” не награждава – или поне не бива да награждава – отборния триумф пред индивидуалното майсторство и по тази причина Меси без съмнение има по-силните позиции”, пишат от изданието.

Бутрагеньо: Роналдо е най-важният в историята на Реал

„Анализът на техните представяния през 2017 година за двата гиганта от Ла Лига показва, че Меси е отбелязал повече попадения (48 гола срещу 37 на Роналдо, към момента на писане), дал е повече асистенции (14 спрямо 8) и притежава по-добър коефициент на реализиране на изстрелите (23,41 срещу 18,69 процента).”

„В контраст на постоянната артистичност на Меси Роналдо беше наистина изключителен само в период от 6 седмици между средата на април и финала на Шампионската лига през началото на юни”, допълват от FourFourTwo.