Петкратният носител на “Златната топка” Кристиано Роналдо заяви, че се надява съревнованието с вечния му суперник за футболния трон Лионел Меси да продължи още известно време.

Кристиано Роналдо грабна петата Златна топка!

Преди минути португалецът доминира в подреждането на “Франс Футбол” за престижното отличие и грабна трофея за 2017 година на официална церемония на Айфеловата кула в Париж.

“Надявам се да поддържам това ниво още няколко години. Надявам се битката с Меси да продължи. Всичко се случва с причина. Чувствам се добре през този сезон и ще видим какво ще спечелим в края на кампанията”, каза Роналдо.

“Чувствам се много щастлив.  Това е фантастичен момент в моята кариера. Чаках тази “Златна топка” доста дълго време. Годината бе страхотна, спечелихме Шампионската лига и Ла Лига. На индивидуално ниво пък станах голмайстор в ШЛ”, допълни португалецът.

“Трофеите помагат за спечелването на подобен тип индивидуални награди и затова трябва да  благодаря на съотборниците ми в Реал и в националния отбор на Португалия”, призна още португалският нападател.

“Щастлив съм в Мадрид и искам да остана там. Бих искал да сложа край на кариерата си с бялата фланелка”, категоричен е Роналдо.

“Дали искам още едно бебче? Не, пошегувах се. Щастливи сме с четиримата малчугани. Искам седем Златни топки и седем дечица”, каза за финал Кристиано.