Легендата на Реал Мадид Емилио Бутрагеньо описа новия носител на „Златната топка” Кристиано Роналдо като най-добрият играч в историята на клуба наред с друга икона – Алфредо Ди Стефано.

Кристиано Роналдо грабна петата "Златна топка"!

Вчера голмайстор №1 за всички времена на „белия балет” спечели 5-ата си „Златна топка”, изравнявайки се рекордьора Лионел Меси. Той заслужи трофея, като изведе Реал до историческа защита на титлата в Шампионската лига през сезон 2016/2017, а в процеса премина границата от 600 гола  в кариерата.

Бутрагеньо, който получава шанс да дебютира именно от Ди Стефано през 1984, а по-късно печели 6  титли в Ла Лига, се изказа само със суперлативи за постижението на португалеца.

„Много е трудно да се спечели „Златната топка”. Повярвайте ми, знам за какво говоря”, коментира Бутрагеньо, който никога не е печелил приза. „Затова да я спечелиш пет пъти е просто невероятно.”

Златният Роналдо: Надявам се битката с Меси да продължи

„Трябва да го поздравим и да се радваме заедно с него. Няма никакво съмнение, че наред с Ди Стефано той е най-важният футболист в историята на Реал Мадрид”, коментира още испанецът.

„Неговите стандарти за мотивация нямат край. Това обяснява цялата картина за футболист, който е печелил всичко. Кристиано е голям професионалист, който работи усърдно и е много фокусиран. Пожелавам си да можем да изпитваме това още дълги години наред с него”, добави Бутрагеньо.