Реал Мадрид е амбициран да привлече и Килиан Мбапе, и Ерлинг Халанд, като мечтата на клуба е това да стане още през идното лято. Подобно нещо обаче изглежда почти невероятно заради стойността на евентуалните трансфери.

AS изчислява, че “кралете” ще трябва да подготвят невероятните 852 млн. евро. Тук са включени предполагаемите суми по закупуването на нападателите, както и заплатите им за следващите шест сезона, за колкото клубът иска да ги задържи.

Очаква се Пари Сен Жермен и Борусия Дортмунд да искат по средно 150 млн. евро, което прави 300 млн. евро за трансферите. Предполага се, че Мбапе ще настоява за заплата от 36 млн. евро чисто на година, което с данъците “стъпва” на 72 млн. евро. Холанд би се задоволил със значително по-малко - по 10 млн. евро чисто, което обаче за клуба означава по още 20 млн. евро на сезон. Като се умножи това по шест, прави точно 552 млн. евро само за възнаграждения.

Такива сделки за Реал биха били трудни дори в период на нормални приходи, каквито имаше преди пандемията. Не е ясно дали сега президентът Флорентино Перес е склонен да направи подобна инвестиция, имайки предвид, че няма яснота кога клубът отново ще започне да печели от продажбата на билети.