Зинедин Зидан не напусна Реал Мадрид, а бе изгонен, твърди вестник „El Pais“. Според информацията, разногласията между Зизу, президента Флорентино Перес и генералния директор Хосе Анхел Санчес в последните им няколко разговора са били много сериозни.

Зидан не само е трябвало да се съгласи с поставените му условия за привличането на нови попълнения, но също така е трябвало да се съобрази с мнението на Перес и Санчес относно това кои играчи да бъдат махнати от отбора.

Два са причините за конфликта между Зидан и ръководството на клуба в Мадрид. Първо, защото  има някои играчи, с които французинът не искаше да работи през следващия сезон, поради разочарованието във френския специалист от тяхното отношение.

Без никакво съмнение един от играчите, с които Зидан не е искал да продължи да работи е Гарет Бейл, въпреки че уелският футболист избухна с два гола във финала на Шампионска лига.

Но не само това. Зидан изключително много съжалява за случилото се в мача за Купата на Краля срещу Леганес. Това сложи кръста на втория му план в отбора.

Зизу не хареса нито едно от миналогодишните летни подкрепления – Тео Ернандес, Хесус Вайехо и Маркос Йоренте. Той бе наясно, че през това лято трябваше да засили търснето на играчи за втората линия на тима, способна да се изправи срещу всеки един отбор във всички надпревари. Зидан е бил наясно, че ако продължи по този начин, няма да може да печели отново.

Ръководството на клуба и френският специалист се сблъсъкаха и относно планирането на трансферната политика за следващия сезон. Зидан е искал да привлече конкретни играчи, които са се разминали с желаните от президента на Реал Мадрид Флорентино Перес.