Ще видим ли вторият най-скъп трансфер в историята на футбола? Отговорът на този въпрос до голяма степен би трябвало да стане ясен днес, 3 януари, защото вече преговорите за преминаването на Филипе Коутиньо от Ливърпул в Барселона текат с пълна сила. 

Според вестник "Мундо Депортиво", агентите на футболиста са в Лондон, където са се събрали и с представители на двата клуба. Главният импресарио на бразилеца е добре познатият Киа Жоорабчиян, който ще има среща с шефовете на Ливърпул, за да ги убеди да приемат условията на каталунците. 

Другият агент на играча - Джулиано Бертолучи, пък има заседание с босовете на Барселона, за да изчисти последните детайли по сделката. Задачата на дуото мениджъри е да направи възможен трансфера и двата клуба да си стиснат ръцете в близките часове. 

Според информацията на изданието от източници, близки до преговарящите, мърсисайдци са омекнали и са готови да приемат оферта от 150 млн. евро, точно колкото са готови да платят от Барселона. През лятото те отхвърлиха дори по-изгодна оферта, която можеше да стигне и до 170 млн. евро, просто защото тогава не искаха да продават. 

Единственият спорен момент е кога да се осъществи сделката. Според вестник "Гардиън", Ливърпул ще иска да се раздели с Коутиньо през лятото, докато Барселона го иска на момента. Уточняването на този детайл е изключително важно и отговор трябва да има в най-кратки срокове.