Барселона сложи всичко на масата в гарантирано последния си опит да привлече звездата на Ливърпул Филипе Коутиньо. Според вестник "Мундо Депортиво", каталунците са отправили последната си оферта за бразилеца, а изданието се е добрало до параметрите ѝ. 

Шефовете на "блаугранас" са готови да платят 110 млн. евро твърда сума за офанзивния играч, а още 40 млн. евро са залегнали като бонуси в зависимост от представянето му. Така общата сума възлиза на 150 млн. евро. 

Според източници на изданието, сделката би трябвало да бъде обявена в дните между 5 и 7 януари. Ако, разбира се, от мърсисайдския клуб се навият да приемат посочените параметри и да се разделят със звездата си. 

Самият играч вече е договорил абсолютно всичко с Барса, неколкократно е обявил, че ако се стигне до негова продажба, би искал тя да е само на "Камп Ноу" и така вече всичко е в ръцете на шефовете на Ливърпул. 

А каталунците са заложили на тежката артилерия за финализиране на трансфера. С него се занимават лично президентът Хосеп Мария Бартомеу и изпълнителният директор Оскар Грау. Те преговарят на възможно най-високо ниво лично с босовете на мърсисайдци.