Испанският шампион Барселона представи домакинските екипи, с които отборът от „Камп Ноу” ще се бори за целите си през сезон 2019/20. Традиционните ивици на „блаугранас” са заменени в новото трико, а отборът за пръв път ще използва в клубната си история шахматни квадрати. Новият дизайн е вдъхновен от Барселона, като включва характерните архитекури в района Ейшампле, зона на някои от най-емблематичните сгради, проектирани от великия архитект Антони Гауди.

Новият екип на Барселона ще бъде пуснат официално в продажба навсякъде от 4-и юни. Целият екип е допълнен от сини панталони, както и бели чорапи с червени елементи. Друго ново въведение в екипите на Лионел Меси, Луис Суарес и компания е промяната на позицията на каталунския флаг. Обичайно то седеше в горната част на гърба, ала този път е ситуиран на яката, която е V-образна.

За първи път пък кампанията за презентирането на новите екипи бе направена с участието на различни спортисти от структурите на Барса: Лионел Меси, Жерар Пике, Серхио Бускетс и Сержи Роберто представиха мъжкия футболен отбор. Лийк Мертенс, Алексия Путелас и Вики Лосада се показаха от женския футболен тим. Рики Пуиг бе човекът от втория отбор на Барса, Пиер Ориола от баскетбола, Витор Томас от хандбала, Игнасио Алабар от кънковия състав, както и Ферао от футзала.

„Екипът е нов и вълнуващ. Да, наистина е различен, но този дизайн е толкова добър, както всеки фен на Барселона иска да бъде екипът му”, сподели един от капитаните на отбора – Жерар Пике. Представители на различни социални дейности в Барселона също се включиха в представянето на екипа.